Pastoralni suradnici

Marko Jugović, suradnik u župnom uredu, fotograf

Marko

Rođen u Zagrebu 30.5.1994. Osnovnu školu završio je u Zagrebu. Završio je tehničku školu u Zagrebu. Od ljeta 2013. godine radi u župnom uredu u župi svetog Nikole biskupa u Bistri kao pastoralni suradnik.

 

 

  Marina Jozić, suradnica u župnom uredu, animatorica za mlade.

marinaRođena 17.10.1993. u Zagrebu. Do svoje 8 godine živjela je u Zagrebu, u župi Sv. Antuna Padovanskog – Sv. Duh, a onda se sa svojim roditeljima i bratom preselila u Bistru. 2010. godine postaje članica zbora mladih ”Note Ljubavi”, a 2011. odlazi na Animatorsko ljeto na Lošinj gdje s još 30 mladih kroz rad, molitvu, druženje i smijeh izgrađuje svoju osobnu vjeru i raste u iskustvu Boga, upoznaje se s različitim načinima rada s mladima i njihovim animacijama. Trenutno, uz to što je članica zbora i animatorica župe, u našoj župi vodi i grupu čitača te pomaže župniku u pastoralnim aktivnostima i radi sa strankama u župnom uredu.

 Adam Vidović, voditelj Mješovitog zbora i orguljaš

1459707_300225260133406_3558409363327785639_n Rođen 1981. godine u Varaždinu. Do kraja srednje škole živio  u Splitu, studirao je u Zagrebu, a 2012. godine doselio se sa suprugom (prof. crkvene glazbe) i kćerkom u župu Bistra. U glazbenu školu kreće sa sedam godina (klavir i violončelo), a s dvanaest počinje redovito svirati orgulje i pratiti zbor na nedjeljnim misama u crkvi sv. Frane u Splitu. Kasnije je dugogodišnji član i psalmist Oratorijskog zbora crkve sv. Marka u Zagrebu Cantores sancti Marci, zatim vrši službu zborovođe i orguljaša u Zagrebu i Pušći, a od srpnja 2012. godine tu službu preuzima u Bistri, gdje vodi i Malu orguljašku školu. U Splitu je završio jezičnu gimnaziju i srednju glazbenu školu (violončelo i teorijski odjel), a diplomirao je na Muzičkoj akademiji u Zagrebu na dva studija (violončelo i pjevanje) te stekao titulu magistar muzike. Također je apsolvent studija povijesti na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Usavršavao se više mjeseci u Minsku, Rimu, Toskani i Tirolu te koncertirao i sudjelovao u različitim glazbenim projektima diljem Hrvatske i Europe. Honorarni je član Zbora HRT-a, Simfonijskog orkestra HRT-a i Zbora HNK u Zagrebu te profesor u Glazbenoj školi u Samoboru.

 Filip Meštrović, voditelj zbora Mladih

FilipMagistar glazbene pedagogije i apsolvent stručnog studija informacijskih tehnologija, smjer programiranje na Visokoj školi za informacijske tehnologije u Zagrebu. Radi kao učitelj glazbene kulture u OŠ Ivana Perkovca u Šenkovcu. Sudionik je na projektu ProMikro, kojime se želi proširiti i unaprijediti primjena informacijske i komunikacijske tehnologije u učenju i obrazovanju.

 

Milan Minković, zvonar i domar u župnoj crkvi sv. Nikole

 

Dragutin Hrlić, zvonar i domar u kapeli sv. Vendelina

 

Božica Grgac, sakristanaka u kapeli sv.Roka

 

Josip Škrlin, zvonar u kapeli sv. Josipa

 

Antonija Glibo, voditeljica Caritasa

IMG_2051

Ime joj je Antonija Glibo (svi znani dragi ljudi, zovu je Tonka) ima 32 godine i po nešto životnog iskustva. Školovala se u Zagrebu, živjela po dalekom svijetu i shvatila da je najljepše doma u našoj dragoj Bistri. Kroz vjeru, obitelj i odrastanje, spoznala je da je najljepši ljudski dar darivanje samog sebe, kroz prizmu navedenog vodi i naš Bistranski Caritas.

 

Lovro Borovec, animator za mlade, medijski suradnik i voditelj web stranice

lovro

Rođen 1993. u Zagrebu. Živi u Gornjoj Bistri. Student  četvrte godine sociologije na Hrvatskim Studijima, Sveučilišta u Zagrebu. Aktivno se bavi triatlonom, član triatlon kluba Rudolf Perešin iz Gornje Stubice. Učitelj skijanja i spasilac na otvorenim vodama. Slobodno vrijeme najčešće provodi baveći se sportom ili u društvu najdražih, svoje obitelji, djevojke i prijatelja. U župi aktivan u okviru zajednice mladih. Sudjeluje u raznim župnim aktivnostima, molitvama, hodočašćima, druženjima… Vodi i uređuje web stranicu naše župe, te pomaže župniku u katehezama za krizmanike.

 

Domagoj Eršek, suradnik župnog ureda i uređuje

domagoj

Rođen na 14.02.1989. godine, od malena ministrant i aktivan u župi, završava Fakultet kemijskog inženjerstva i tehnologije u Zagrebu. Izrađuje župni listić. Uključen i u ostala župna zbivanja često i kao tehnički voditelj i izvršitelj.

 

Lucija Lovrić, animatorica za mlade

12782487_10154133429849728_1551158684_n

Rođena je 1988. godine, prije 6 godina se doselila u Bistru. Odrasla je u Beču gdje je pohađala osnovnu školu, te u Zagrebu gdje je pohađala srednju turističku školu. Magistra je poslovne ekonomije i radi u jednoj financijskoj tvrtki u Zagrebu. Voli druženja i putovanja. Članica je župnog Caritasa i župni je animator.

 

MIhael Karačić, animator za mlade

12787160_10207449690573322_289311741_o

Tekst je u izradi

Dragica Gašparinčić, zamjenica voditelja župnog Caritasa

DSC_1715

Rođena je 1960. godine. Osnovnu školu je završila u Osnovnoj školi Bistra, a srednju upravnu u Zagrebu. Zaposlena je u policijskoj postaji Zaprešić. Za rad u župnom Caritasu odlučila se iz razloga što je uvijek željela nešto dobro učiniti za Bistru i za nekoga kome je potrebna pomoć. Zalagat će se da pomoć zaista dođe onome kome je najviše potrebna, a najviše djeci, jer misli da u našoj Bistri ne smije biti nitko gladan, a pogotovo ne djeca.

 

Suzana Grgac, animatorica Društva prijatelja Malog Isusa