Pastoralni djelatnici

Tomislav Kralj, upravitelj župe

Tomislav_Kralj Rođen je 30. siječnja 1982. u Velikom Trgovišću. Osnovnu školu pohađao  je  u Velikom Trgovišću, a Opću gimnaziju završio u Zaboku. Nakon toga upisao je Filozofski fakultet u Zagrebu, profesorski smjer na odsjeku za povijest i pedagogiju. Dvije godine kasnije ušao je  u Bogosloviju kako svećenički kandidat Zagrebačke nadbiskupije te upisao petogodišnji Filozofsko teološki studij na Katoličkom bogoslovnom fakultetu. Nakon diplome zaređen je za đakona u Zagrebačkoj katedrali. Đakonsku službu obavljao je u župi sv. Pavla u Retkovcu, a nakon toga 21.lipnja 2008. po rukama nadbiskupa Josipa Bozanića zaređen je  za prezbitera. Mladu misu proslavio je  u rodnoj župi Majke Božje Žalosne 06. srpnja 2008., a nakon toga je godinu dana obavljao službu župnog vikara u župi sv. Josipa na Trešnjevki. Od rujna 2009. imenovan je župnim vikarom u župi sv. Pavla u Retkovcu gdje je proveo tri  godine u službi župnog vikara. Od početka prosinca 2012. imenovan je  župnim vikarom u župi Uznesenja BDM u Pregradi. Od ljeta 2013. službu nastavlja kao  upravitelj župe u župi Bistra.

Ana Juratović, katehistica i sakristanka

Ana_Juratović Ime joj je Ana Juratović, s. M. Tea! Rođena je 13. travnja 1983. godine u Zagrebu od majke Zlatice r. Premužić i oca Janka Juratović. Najstarije je dijete, iza nje su sestra Petra i brat Antun. Svoje djetinjstvo provela je u Donjoj Zdenčini, u župi sv. Josipa Radnika, Zdenčina – Klinča Sela. Osnovnu školu završila je u Klinča Selima 1997. godine, te iste godine upisala Žensku opću gimnaziju Družbe sestara milosrdnica u Zagrebu. Maturirala je 2001. godine. U ljetu iste godine stupila je u postulanturu Družbe sestara milosrdnica u Zagrebu, a godinu dana kasnije u novicijat. Svoje prve redovničke zavjete položila je 25. ožujka 2004. godine i u rujnu iste godine upisala je Filozofsko-teološki studij na Katoličkom bogoslovnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Nakon završetka 4. godine studija na godinu dana prekida studij i odlazim u župu Uzvišenja Sv. Križa u Sisku gdje vrši službu sakristanke i pastoralne suradnice. Doživotne zavjete položila je 14. kolovoza 2009., te završila 5. godinu fakulteta i diplomirala 12. rujna 2010. godine.
Nakon završenog studija premještena je u Požegu gdje je 5 godina radila kao vjeroučiteljica u OŠ Antuna Kanižlića i kao pastoralna suradnica u katedralnoj župi sv. Terezije Avilske, a posljednju godinu i u župi sv. Barbare u Jakšiću.
Ove godine premještena je na službu u Duhovno-obrazovni centar, Marijin dvor u Lužnicu te kao pastoralna suradnica na našu župu.