Nedjeljnje mise

Dragi župljani, sestre i braćo!

Uz pismo naših biskupa i preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, stiglo je pismo našega nadbiskupa kardinala Josipa Bozanića o najnovijim odredbama vezane za ponovno slavljenje misa s narodom koje kreće od sutra.
Molim Vas pročitajte oba pisma, kao i ove podulje natuknice ispod kako bismo se u postojećim uvjetima ponovno okupili oko stola Gospodnjega!
MISE NEDJELJOM U NAŠOJ ŽUPI
■ Mise ove nedjelje bit će u 8, 9:30 i 11 sati. Zbog posljedica potresa u župnoj crkvi i preporuke stručnjaka da se dok se ne sanira stanje i osigura prostor, a i po preporuci vezanoj za slavljenje misa na otvorenom sve ćemo mise ove nedjelje slaviti vani kod sv. Vendelina.
■ Držat ćemo propisanu udaljenost od 2 metra. Za članove zajedničkog kućanstva nije potrebno da jedni od drugih budu odvojeni dva metra. Prostor je dovoljno velik i ozvučen I možete se raširiti da sve bude u skladu s mjerama.
Molim stoga sve koji na misu dolazite autima da parikirate na parkiralištu kod igrališta nasuprot ambulante da bi prostor oko kapele I trg oko križa mogli biti slobodni za vjernike.
VAŽNE INFORMACIJE ZA SLAVLJENJE MISA
■ Ponesite zaštitne maske i dezinficirajte ruke prije dolaska na prostor gdje ćemo slaviti svetu misu. ( sredstva za dezinfekciju osigurat ćemo I kod kapele)
■ Za vrijeme svete mise ne skuplja se milostinja, a vjernici mogu ostaviti svoj prilog u prigodno postavljenim košaricama .
■ U obredu pružanja mira i nadalje nećemo koristiti gestu pružanja ruke.
■ Svećenik će prije pričešćivanja dezinficirati ruke te će, noseći zaštitnu masku, prićeščivati isključivo spuštajući hostiju na dlan ruke vjernika. Molim vas da I u redu za pričest držite razmak.
MISE KROZ TJEDAN U NAŠOJ ŽUPI
■ Mise kroz tjedan bit će u kapeli sv. Roka prema redovitom rasporedu u 19 sati. U srijedu je misa kod sv. Vendelina. Također je potrebno držati sve propisane mjere I slušati upute redara I zvonara.
Svete mise možete upisati u župnom uredu od utorka do petka od 17 do 18:30 ili u isto vrijeme telefonski.
SVETA ISPOVIJED
■ Priliku za svetu ispovijed, imate već sutra. 18-19 h kod kapele sv. Roka i nedjelju ćete imati prigodu od 7- 8;30 h kod sv. Vendelina. Za ispovijed obavezno je nositi masku I biti na propisanom razmaku.
■ Radnim danom svećenik će od 18:30 sati biti na raspolaganju za ispovijed.
Vodite računa da batrem 5 minuta prije mise svećenik, zbog pripreme za svetu misu, mora prekinuti ispovijedanje.
■ U redu dok čekate ispovijed i za vrijeme ispovijedi, molim vas držite propisani razmak.
O slavljima drugih sakramenata bit će objavljene druge upute.
Do daljnjega se odgađa župna kateheza za prvopričesnike i krizmanike, probe zborova te ostale aktivnosti.
Ako ima nejasnoća ili pitanja, molim Vas da me nazovete na mobitel. Lijepo Vas molim da proslijedite ove informacije i obavijestite one koji se ne služe internetom.
Znam da nam je svima ovo jedna nova stvarnost I da situacija nije uobičajena ni jednostavna, da smo suočeni s novim izazovima, da su mišljenja različita, da ima onih koji u svemu vide prilku da se udara po Crkvi, ali nastojmo sve ovo gledati kao žrtvu koju uvijek možemo prikazati Bogu kao svoj dar I molitvu za prestanak ovoga zla koje nas je pogodilo I kao zadovoljštinu za svoje grijehe.
Molim vas da se doista SVI pridržavamo ovih uputa jer je to put polaganog povratka u redovito stanje. Zahvalni Bogu da možemo slaviti euharistiju I krijepiti svoju dušu na stolu Riječi I Tijela Kristova ujedinimo se u molitvi, ljubavi I brizi jedni za druge.
Iskreno se radujem ponovnom susretu, zajedništvu i srdačno sve pozdravljam moleći vam Božji blagoslov!
vlč. Tomislav