Božićna čestitka

Dragi župljani, sestre i braćo!
Božić je blagdan mira, radosti, veselja! Sam Svevišnji, Bog Stvoritelj kao malo dijete, dolazi na ovu našu zemlju, na ove naše prostore, na ovu našu rodnu grudu, dolazi k nama, dolazi meni, tebi, dolazi radi nas jer nas neizmjerno voli. Možemo li mi to sebi predočiti? Možemo li osjetiti tu veliku, neizmjernu ljubav svoga Stvoritelja, svoga Spasitelja? Samo oni koji imaju volje i hrabrosti zaustaviti se nad tom istinom osjećaju veliku radost. Zato dođi k jaslicama i zagledaj se u to Djetešce koje ti donosi mir te zahvali Bogu za Ljubav u liku čovjeka.
Neka svjetlo Božićne noći obasja Vaš život, neka obasja Vaše putove, Vaše zdravlje duše i tijela, Vaša dobra djela! Neka Vam Bogočovjek udijeli svoj blagoslov! Neka Vam udijeli snagu i hrabrost za život! Neka udijeli odlučnost u plemenitom radu i poštenom životu! Neka Vas štiti i čuva od svih nevolja! Neka Vam u Novoj godini Novorođeni Kralj udijeli obilno svoje milosrđe, te Vam dadne znanja, snage i hrabrosti da drugima budete milosrdni! Neka kroz Novu godinu svaki Vaš susret s ljudima bude radostan i obogaćen dobrim djelima!
Čestiti Božić s te blagoslovljenu Novu 2019. godinu svim ljudima dobre volje žele vlč. Tomislav i s. Paula sa suradnicima!

Druga adventska nedjelja

I ove se nedjelje okupio veliki broj naših župljana na svetim misama , a osobito na zornici pa smo svečano upalili drugu svijeću na panju i raspjevano slavili Gospodina moleći za blagoslov u danima došašća koji su pred nama. Nakon mise druženje se nastavilo uz kuhano vino i čaj ispred crkve.

GALERIJA

Duhovna obnova mladih našega dekanata

Na svetkovinu Bezgrešnog začeća BDM navečer u crkvi sv. Ivana Krstitelja održana je kratka duhovna obnova za mlade našega dekanata. Susret je započeo slavljem svete mise koju je predvodio naš župnik i u homiliji potaknuo mlade na promišljanje o grijehu i borbi protiv grijeha koji kao posljedicu donosi zlo na svijet te istaknuo Mariju kao najsvjetliji primjer kako se služeći Bogu odupiremo napastima i pobjeđujemo zlo.Pjevanje je animirao naš zbor mladih Note Ljubavi u zajedništvu sa zborom mladih domaće župe.Nakon mise uslijedilo je predivno osobno životno svjedočanstvo života s Bogom i hoda u vjeri mladog gospodina Marina Periša što je mlade također potaknulo na ozbiljno promišljanje i preispitivanje svoga odnosa prema Bogu, Crkvi i životu. Tijekom susreta mladi su pristupali i sakramentu pomirenja, a nakon svjedočanstva nastavilo se druženje u župnoj dvorani.

GALERIJA

PMI proslavili Bezgrešnu

Svetkovinu Bezgrešnog začeća BDM i svoj blagdan naši PMI proslavili su u zajedništvu s drugim vjernicima predvodeći euharistijsko klanjanje pred Presvetim rano ujutro prije zornice te sudjelovanje u svečanom euharistijskom slavlju u kojem nas je župnik potaknuo na promišljanje o krepostima Nebeske majke koje su nam primjer i poticaj da i mi nastojima tako predano služiti Gospodinu naglasivši da upravo u klanjanju i zajedničkoj molitvi pronalazimo snagu za djelovanje među potrebnima te za apostolat koje društvo PMI- njeguje po uzoru na Mariju ljubeći Isusa i služeći malenima.

GALERIJA

Proslavljen naš zaštitnik sveti Nikola

Svetkovinu župnog zaštitnika svetoga Nikole te dan naše Župe i Općine proslavili smo svečanim misnim slavljima na njegov dan i čašćenjem njegovih relikvija. Svetu misu zornicu u koncelebraciji s našim župnikom predslavio je vč. Matija Pavlaković, rektor Sjemeništa na Šalati, a u asistenciji je uz naše ministrante bio i don Zvone Tomaš, bogoslov, dok je pjevanje predvodio naš zbor mladih. Večernju svetu misu predslavio je vlč. Domagoj Matošević,rektor svetišta Majke Božje Bistričke, a koncelebrirali su svećenici našega dekanata vlč. Ivan Frkonja, vlč, Stjepan Barić, vlč. Marko Baršić, pater Goran Živković, vlč. Ivan Cestar, naš župnik te vlč. Josip Čulig koji je došao sa svojim župljanima i hodočasnicima iz Velikog Trgovišća. Svetoj misi nazočili su i predstavnici Općinske vlasti na čelu s gospodinom Načelnikom, predstavnici Škole i Vrtića te gospodin Ravnatelj Specijalne bolnice za djecu iz Gornje Bistre kao i članice našega KUD-a u tradicionalnoj nošnji našega kraja. Nakon misa tradicionalno vjernici su obišli oltar i s pjesmom koju je predvodio Mješoviti zbor izrekli svoje prošnje moleći zagovor dragog nam sveca.

GALERIJA

Priprava za župni blagdan i dolazak sv. Nikole

Trodnevnu duhovnu pripravu za proslavu našega župnog blagdana sv. Nikole biskupa predvodili su odgojitelji sjemeništa na Šalati vlč. Petar Mlakar i vlč. Goran Bužak, tijekom svetih misa zornica u našoj župnoj crkvi. Molitveni program s nakanama za blagoslov obiteljima, za zdravlje bolesnih i duhovna zvanja prije misa vodili su naši Pastoralni viječnici, PMI i Mješoviti zbor naše župe. Trećega dana trodnevnice uoči svetkovine sv. Nikole sestra svetu misu s mnogobrojnom djecom, roditeljima te vjeroučiteljima i nastavnicima slavio je vlč. Marinko Golek, župni vikar iz Zaprešića. Nakon mise sestra Paula s našim je dječjim zborom pripremila prigodni glazbeno scenski program kojim su djeca dočekala svetog Nikolu. Opće oduševljenje i gotovo opipljiva radost mogla se vidjeti na licima naših mališana kad se sveti Nikola napokon pojavio u pratnji naših ministranata noseći darove. Nakon zajedničke molitve i susreta uz pomoć naših animatora svoj prisutnoj djeci uručeni su prigodni slatki pokloni.

GALERIJA

OBAVIJEST RODITELJIMA KRIZMANIKA I PRVOPRIČESNIKA

Odlukom Nadbiskupskog duhovnog stola Sveta potvrda u našoj će župi kandidatima biti podijeljena 26. svibnja 2019. u 11 sati, a Prva sveta pričest 19. svibnja 2019. također u 11 sati. Sve prvopričesnike i krizmanike preporučamo u Vaše molitve!

Prva adventska nedjelja

Svetom misom zornicom i paljenjem prve adventske svijeće započeli smo adventski hod prema blagdanu Kristova rođenja. Sudjelovanjem na svetim misama koje su predvodili vlč. Petar Mlakar i naš župnik uz raspjevane vjernike i slušanje Božje riječi te blagoslov vjenčića koje su naši župljani nabavili od naših vrijednih volontera posvijestili smo si kako je advent posebno milosno vrijeme iščekivanja i priprave te zakoraknuli ususret Bogu koji dolazi.

GALERIJA