Zagrebačka nadbiskupija
ŽUPA SV. NIKOLE BISKUPA
Bistra 12. ožujka 2020.

Poštovani župljani,
Suočeni sa životnim okolnostima, nastalima zbog širenja bolesti COVID-19, uzrokovane novim koronavirusom (SARS-CoV-2) u cijelome svijetu, u Europi i u našoj Domovini, a pozorni na upute mjerodavnih službi, u svojoj smo crkvenoj odgovornosti pozvani vjerničkim duhom razmatrati kako se trebamo ponašati, što trebamo činiti iz ljubavi prema bližnjima i na koji način najviše pomoći potrebitima.
Na temelju općih uputa koje su dane u Hrvatskoj glede okupljanja ljudi u našoj župi dok traje odgoda nastave u školama i na fakultetima odgađa se i župni vjeronauk za prvopričesnike i krizmanike te probe dječjeg zbora.

Do drugačijih odredbi crkvenih i civilnih vlasti svete mise i pobožnosti su redovito, a vjernici se mole da se pridržavaju uputa o brizi za svoje i tuđe zdravlje! Zajedničke molitvene nakane su za zdravlje bolesnima i da nas Gospodin sačuva žive i zdrave! O svim promjenama bit ćete obaviješteni putem župnih stranica.

Vrijeme kroz koje prolazimo je višeslojno vrijeme kušnje i otvara puno temeljnih pitanja. U korizmenome hodu jasnije vidimo da su kušnja ne samo naša ljudska ranjivost i krhkost, nego i određena nužna ograničenja. Mi ta ograničenja promatramo i nastojimo živjeti u svjetlu ljubavi koja je potrebna pred izazovima za osobnu i zajedničku odgovornost.
Svima vama, dragi vjernici u ovim posebnim i ozbiljnim trenucima stavljam na srce življenje korizmenih koraka u obiteljskom okruženju kroz post i molitvu kao nakanu za suzbijanje novonastale bolesti.

Božji blagoslov!
vlč. Tomislav Kralj
upr. župe